۱۴۰۴ يکشنبه ۲۲ ارديبهشت

راه اندازی واحد تجاری سازی دانشگاه اصفهان

به گزارش روابط عمومی نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه، واحد تجاری سازی دانشگاه اصفهان در زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری راه اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه، واحد تجاری سازی دانشگاه اصفهان در زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری راه اندازی شد.
مهندس حدیدی اذعان داشت پیرو تصویب آیین نامه مالکیت فکری و تجاری سازی، اقدام به فعال نمودن کمیته مالکیت فکری و تجاری سازی نمودیم و تاکنون اقداماتی همچون انعقاد دو قرارداد تجاری سازی و مشارکت در تولید محصول و صدور ابلاغ های اعضای این کمیته، انجام شده است.
اعضای این کمیته شامل معاون پژوهش و فناوری (رییس کمیته)، مدیر نوآوری، امور فناوری و کارآفرینی (دبیر کمیته)،مدیر امور پژوهشی، مدیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، نماینده‌ی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دو نفر صاحب‌نظر علمی و تجاری معرفی‌شده از سوی مدیر نوآوری، امور فناوری و کارآفرینی دانشگاه، کارشناس دفتر تجاری‌سازی، نماینده‌ی دفتر حقوقی دانشگاه هستند.
ایشان همپنین اذعان داشت واحد تجاری سازی دانشگاه  با هدف تشویق اعضای هیأت علمی و دانشجویان به برداشتن گامی فراتر از مقاله‌نویسی و تبدیل دانش به ارزشی تجاری در جهت اثرگذاری بر صنعت و جامعه در عین حفظ حقوق مادی و معنوی دانشگاه فعال شده است و حمایت از پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای دانشگاه اصفهان، هدفمندسازی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، حمایت از حقوق ذینفعان دارایی‌های فکری و تحقق اهداف تجاری‌سازی و حمایت از پژوهشگران و فناوران دانشگاه، از دیگر اهداف این واحد است.
مهندس حدیدی گفتند از دیگر اقدامات انجام شده برای اجرایی کردن آیین نامه مالکیت فکری و تجاری سازی می توان به بازبینی و افزایش امتیاز بروندادهای نوآورانه و فناورانه در دستورالعمل ترفیع اعضای هیأت علمی دانشگاه بند 2 جدول شماره 1 اشاره کرد که در این بازبینی امتیاز تولید دانش فنی(بر اساس اثبات سطح فناوری TRL)از 4 به 12  ، امتیاز ثبت اختراع بین المللی از 7 به 10 و امتیاز تجاری سازی محصول فناورانه از 5 به 15 افزایش یافته است همچنین امتیاز ثبت اختراع ملی(تایید سازمان پژوهش های علمی- پژوهشی ) 5 در نظر گرفته شده است و براساس این بازبینی به چند پرونده در سامانه گلستان امتیاز داده شده است و چند پرونده دیگر نیز در دست بررسی است.
گفتنی است چرخه‌ی تولید فناوری‌های دانش‌بنیان، یک زنجیره‌ی به‌هم‌پیوسته است که از پژوهش‌های دانشگاهی آغاز و به خلق ارزش از دانش ختم می‌شود. آنگاه که درآمد ناشی از تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی مجدداً صرف تحقیق و توسعه‌ی نوآوری‌های دانش‌بنیان شود، یک زنجیره‌ی کامل شکل می‌گیرد که همه‌ی اجزاء آن از منافع حاصل به سود خواهند رسید. از سوی دیگر، دانشی که به ارزش تجاری تبدیل نشود و اثربخشی آن در صنعت و جامعه وضوح نیابد، تنها در کتابخانه‌ها و پژوهشکده‌ها باقی می‌ماند و بخشی از رسالت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم را مغفول خواهد گذاشت.
تاریخ:
1402/02/06
تعداد بازدید:
310
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان -بلواردانشگاه - دانشگاه اصفهان - روبروی مصلای دانشگاه - مرکز رشد و کارآفرینی (دانشکده قدیم علوم تربیتی و روانشناسی)- طبقه اول- اتاق 103
کدپستی: 73441-81746
E-mail:  IP@res.ui.ac.ir 
تلفن: 031-37934363 تلفکس: 37932924
Powered by DorsaPortal